Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За 18-ти път на 15 септември над 650 първолаци от община Кърджали ще получат книжки с приказки с послание на кмета

 12 Септември 2022

За 18 поредна година над 650 първокласници  от  училищата на територията на община Кърджали ще получат в първия учебен ден – 15 септември,  книжка с български народни  приказки, с лично послание на кмета  д-р инж. Хасан Азис. Това е част от инициативата „На училище с усмивка”, която се превърна през годините в утвърдена традиция, реализираща се от 15 септември 2004 година.  

Днес по всички училища и детски градини в общината ще бъдат изпратени и поздравителни адреси от името на кмета д-р инж. Хасан Азис за успешна учебна година и творчески успехи.  Освен това за първия учебен ден първолаците ще получат и подаръци – чантички с ученически пособия, която съдържа несесер, флумастери, цветни моливи, тетрадки, блокчета за рисуване, гланцови блокчета, пластелини, химикали, моливи и др.

 Ето какво сподели кметът д-р инж. Хасан Азис по повод инициативата „на училище с усмивка”:

„Дойде времето за Инициативата, превърнала се вече в дългогодишна традиция, лично да  разпиша книги на децата, които следващата седмица за първи път ще прекрачат училищния праг! Добре дошли на всички малки любопитковци, които за първи път ще влязат в нов и интересен свят!  Пожелавам им много нови приятели, много здраве, успехи и ентусиазъм.

А на родителите, които ще изпратят първокласник, пожелавам здрави нерви, много радости, и поводи за гордост. Споделям Вашето вълнение и се надявам днешните плахи стъпки на децата да са само началото на успешното бъдещо утре.

На добър час на всички първокласници!”

Още снимки
 Прочитания: 627 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign