Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът д-р инж. Хасан Азис откри новата учебна година в СУ „Йордан Йовков” в Кърджали

 15 Септември 2022

С химните на България и Европейския съюз започна днес тържеството по случай откриването на новата учебна 2022/2023 година в СУ „Йордан Йовков” в Кърджали. Гости на тържеството бяха кметът д-р инж. Хасан Азис, директорът на ОДК Златка Пеньова,, директори на културни и образователни институции в град, представители на бизнеса.

За поредна година 950 ученици прекрачиха прага на родното училище, а за първи път това направиха близо 100 първолаци, които преминаха под венеца на знанието заедно с класните си ръководителки и влезнаха в час. Преди това танцови и певчески състави към училището изнесоха специална програма в двора на учебното заведение пред погледите на ученици, учители и родители. Приказните герои от „Малкият принц” на Екзюпери – Принца, Лисицата и Розата асистираха на водещата на програмата Кристина.

В словото си кметът д-р инж. Хасан Азис поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година и приветства новата инициатива на ръководството на СУ „Йордан Йовков” за създаване на училищната телевизия TV „Йовков”:

„Впечатлен съм за пореден път от поредната чудесна иновативна идея, с която училище „Йордан Йовков” стартира своята телевизия и става за пореден път част от глобалната мрежа. Искам специално да отправя поздрав за тази идея и да пожелая успех на TV „Йовков”. СУ „Й. Йовков” и йовковци за пореден път доказват, че са модерни, инициативни и иновативни”, каза кметът.

След тези думи той се обърна към първокласниците, по-големите ученици и учители:

„Поздравявам Ви най-сърдечно по случай първия учебен ден – 15 септември! Ден, който предизвиква вълнение и трепет за всички нас, а най-много за тези, които за първи път прекрачват прага на родното училище.

Мили първокласници,   15 септември  е най- дългоочакваният и вълшебен ден за Вас. Да се  научите да четете и пишете ще е магия и богатство, което ще Ви води винаги напред в  живота. Пожелавам Ви с много любов да се отнасяте към новите приятели и Вашите учители, които ще са винаги до Вас!                           

Скъпи ученици,  с първия училищен звънец  Ви предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към знанията и успеха. Бъдете винаги любознателни и всеотдайни към всичко ново, което ще научите и никога не се предавайте пред трудностите! Вярвайте в силата на знанието, защото всички научени уроци са стъпки по пътя, който Ви предстои, за да сте подготвени за предизвикателствата на живота!                               

 Уважаеми учители, както всяка учебна година и сега се обръщам към Вас с дълбоко уважение, признателност и респект към учителската професия. Пожелавам Ви с много любов и сила да пазите богатството на родното училище – неговите ученици!  Продължавайте все така да сътворявате чудеса и всеотдайно да изпълнявате мисията си на  просветители!

Честит празник и на добър час!”

Учебната 2022/2023 година откри директорът на СУ „Йордан Йовков”: „Училището ни остава територия на духовност. Територия на творчество и светлина. От нас зависи да го запазим като пристан на сигурност и спокойствие. Времето, в което живеем изисква да сме единни, отговорни и дисциплинирани. Да проявяваме съпричастност, толерантност и човещина.” Каза в словото си Недялка Кюпрюджиева.

 

Още снимки
 Прочитания: 923 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign