Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За пореден път Кърджали е домакин на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2022

 04 Октомври 2022

За пореден път Кърджали става домакин на 15-то издание - Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2022, което ще се проведе от 5 до 7 октомври в родопския град, съобщиха от общинската администрация. Организатори на събитието са Фондация Европейски екологичен фестивал и община Кърджали.

Образователният модул включва практически занятия за реагиране и обучение за прилагане на  индивидуални и колективни  мерки(средства) за защита на населението при кризисни ситуации, причинени от природни бедствия,пожари,наводнения, аварии, терористични актове,пандемична обстановка. Както и прожекции на екологични филми. Входът е свободен за всички жители и гости на общината. 

Официалното откриване на фестивала е насрочено за 6 октомври в 10 часа в Общинския център за култура и младежки дейности. Това ще направят кметът д-р инж. Хасан Азис, адв.Цветан Цветанов,управител на фондация Европейски екологичен фестивал,София/г-жа Невена Праматарова,Учредител на фондацията.

Модератори и лектори по различните теми, които ще бъдат представени в двата фестивални дни са  Представители на Фондация Европейски екологичен фестивал, Димитър Разкалински, началник сектор "УОМП", община Кърджали, Илия Антонов, експерт сигурност и защита, хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Национална и международна сигурност“,  Селяхтин Юсеин, Началник на Група „Превантивен контрол и превантивна дейност” в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Кърджали.

 

 

 


 Прочитания: 412 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign