Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с награда за „Развитие на спорта“ на Kmeta.bg

 04 Октомври 2022

Сайтът Kmeta.bg раздаде днес десетите юбилейни награди за местно управление на тържествена церемония в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Община Кърджали  беше отличена с награда  в категория „Развитие на спорта“ – голяма община.

Наградите се връчиха след  национално допитване на сайта Kmeta.bg от 15 до 30 септември.Всички граждани с IP адреси от България имаха право да гласуват на платформата Kmetnagodinata.bg за всички кметове на общини в страната.Гласуването беше разделено за малка (до 20 000 жители), средна (от 20 до 50 000 жители) и за голяма община (над 50 000 жители) според данните от преброяването на НСИ за 2011 г.Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването.

Наградата на община Кърджали беше връчена на заместник кмета на община Кърджали Тунджай Шюкрю от служебния министър на спорта Весела Лечева.

„От името на Кмета на Община Кърджали, д-р инж. Хасан Азис, Ви приветствам по случай инициативата, реализираща се за десета поредна година, която дава достойна оценка за работата на общините в различни сфери. Искам да изразя високата си признателност и благодарност към гражданите, които са дали своя глас в подкрепа на политиката, която води Община Кърджали в сферата на спорта, защото оценката на гражданското общество е най-голямата признателност за добра свършена работа.“, каза при получаването на наградата Тунджай Шюкрю.

Той подчерта, че в продължение на  години, община Кърджали заделя средства в размер на близо 1 милион лева за развитие на спорта, за поддържане на спортната база и финансира със собствени средства спортните клубове и спортни прояви със сума средно около 300 000 лв.

 


 Прочитания: 586 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign