Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали стартира 15-то издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 06 Октомври 2022

Днес в Дома на културата в Кърджали бе даден старт на 15-то издание - Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2022. 10 от изданията през годините са проведени в Кърджали, отбеляза при откриването на форума Димитър Разкалински, началник сектор "УОМП" в община Кърджали. По думите това се дължи на изграденото доверие между община Кърджали в лицето на кмета д-р инж. Хасан Азис и ръководството на фондация „Европейския екологичен фестивал”.  

В откриването на форума участваха много ученици от Кърджали, които изпълниха залата на дома на културата,  Цветан Цветанов,управител на фондация Европейски екологичен фестивал, директора на дирекция „Хуманитарни дейности в общинската администрация Ширин Сюлейман, директорът на ЦСМП в Кърджали д-р Атанас Митков, директори на училища, граждани на Кърджали.

В рамките на два дни ще бъдат проведени практически занятия за реагиране и обучение за прилагане на  индивидуални и колективни  мерки(средства) за защита на населението при кризисни ситуации, причинени от природни бедствия,пожари,наводнения, аварии, терористични актове,пандемична обстановка.

Форумът бе открит от Димитър Разкалински, началник сектор "УОМП" в община Кърджали, който поздрави участниците във фестивала и очерта събитията, които предстоят през днешния и утрешния ден.  Сред тях са прожектиране на филми на екологична тема, практическо занятие на тема  "Действие на застрашените и на  силите от единната спасителна система при ликвидиране на пожар,обгазяване, причинено от злонамерени действия”, презентация на  Илия Антонов, експерт сигурност и защита, хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Национална и международна сигурност“, програма „Противодействие на престъпността и тероризма“ и др.

Приветствие към участниците във фестивала поднесе Цветан Цветанов,управител на фондация Европейски екологичен фестивал. От името на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и от свое име те бяха поздравени от директора на Дирекция Хуманитарни дейности” в общината Ширин Сюлейман.  

 

Още снимки
 Прочитания: 614 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign