Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По повод Деня на Кърджали над 350 деца от 12 детски градини участваха в спортен празник „С игри да бъдем по-добри”

 19 Октомври 2022

С възгласи „I Love Kardjali” /Аз обичам кърджали/ на над 350 деца от 12 детски градини в община Кърджали в парк „Арпезос Север” започна детския спортен празник под надслов „С игри да бъдем по-добри”, посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали. Парковото пространство се изпълни с детски усмивки, глъч, игри, песни и танци пред очите на дошлите да споделят радостта на своите деца майки и татковци, баби и дядовци.

Празникът откри директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Ширин Сюлейман, която поздрави малки и големи участници в празника. В приветствието си тя заяви: „Особено ми е приятно днес да сме заедно  по повод спортния празник посветен на 21 октомври – Денят на Кърджали. Бих искала да ви поздравя от мое и от името на кмета на община Кърджали по повод предстоящия празник, да ви пожелая много здраве и щастие, много усмивки – нека те винаги да бъдат на вашите лица. Пожелавам на всички успех в състезанията и нека най-добрите спечелят. Нека знаем да печелим и да губим. И да не забравяме, че спортът е здраве. И нека с тази инициатива да подкрепим здравословния начин на живот в нашата община, да виждаме здрави и щастливи деца!”

След тези думи на Ширин Сюлейман започна истинската надпревара на сформираните детски отбори от детските градини „Чайка”, „Здравец”, „Ян Бибиян”, „Дъга”, „Детелина”, „Райна Княгиня”, „Орфей”, „Вяра надежда и любов”, „Мир”, „Баба Тонка”, „Максим Горки”, „Щастие”.

На победителите бяха раздадени и награди – комплект ракети за федербал.

 

Още снимки
 Прочитания: 739 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign