Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали прави откупки на картини от кърджалийските художници в знак на уважение към творчеството им

 19 Октомври 2022

Община Кърджали ще закупи картини от авторите участвали в традиционната есенна изложба, посветена на 21 октомври – Деня на Кърджали. Това обяви по време на откриването на изложбата в Керимовата къща директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Ширин Сюлейман. По думите й жестът е знак на уважение и признателност към хората на изкуството в града от страна на общинското ръководство и лично от кмета д-р инж. Хасан Азис.

Тази вечер любителите на изобразителното изкуство се насладиха на над 40 творби на 20 автори, които бяха представени в изложбата. Сред представените автори бе и покойният Васил Василев -, дългогодишен главен художник на Кърджали.

„Представяйки творби на нашия колега Васил ние искаме да припомним на обществеността за него, за да не бъдат забравяни хората на изкуството“, каза пред присъстващите уредникът в Арт галерия „Дар” Пенка Атанасова. По думите й изложбата ще може да бъде видяна до 18 ноември.

Традиционната есенна изложба по повод 21 октомври – Деня на Кърджали, се организира от Дружеството на художниците в Кърджали и Арт галерия „Дар“.

 

Още снимки
 Прочитания: 572 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign