Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първите носители на стипендия „Кърджали с теб” са Александра Иванова и Станислава Ламбева

 21 Октомври 2022

Новата стипендия, която отпуска община Кърджали, наречена „Кърджали с теб” бе връчена за първи път по време на тържеството посветено на 21 октомври – Деня на Кърджали, в градската градина. Връчи я кметът д-р инж. Хасан Азис, а носителите й са двама сираци – Александра Иванова и Станислава Ламбова.

Критериите за отпускане на такава стипендия, която се връчва в Деня на Кърджали, са: да са кръгли сираци, които продължават образованието си във висши учебни заведения. Стипендията е в размер на половин минимална работна заплата в продължение на 10 месеца.

Александра Иванова завършва средното си образование в ПГ по икономика с пълен отличен успех и първенец на випуска.Има много отличия и грамоти от национални и международни конкурси и състезания. В момента е студентка първи курс в пловдивския филиал на Техническия университет в София.

Станислава Ламбова е завършила СУ „Отец Паисий“ с отличен успех. Завоювала е призови места в международни състезания и олимпиади. Студентка е първи курс в НБУ със специалност Уеб дизайн и графична реклама.

Първите носители на стипендия „Кърджали с теб” получиха и предметни награди – преносими компютри.

Още снимки
 Прочитания: 947 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign