Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На среща с кмета на Кърджали президентът Радев е подкрепил желанието на общините за децентрализация на местната власт

 22 Октомври 2022

“Уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното съжителство на багрите тук – исторически, природни, духовни и човешки – и в тях се отразява не само миналото и славните традиции, но и нашите идни поколения, бъдещето на нашите деца“

Това заяви президентът на България Румен Радев, който бе на официално посещение в Кърджали за празника на града.

Вчера той бе на първата си официална визита в Столицата на толерантността и след тържествената част се е срещнал с кмета д-р инж. Хасан Азис.  

„На срещата присъстваха още министърът на отбраната Димитър Стоянов, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, Лятиф Расим - зам.-председател на ОбС, заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и Катя Митовска, народните представители Байрам Байрам и Павлин Кръстев, областният управител Даниел Делчев, Стефан Годжевъргов - съветник по сигурност и отбрана към президента, Неджми Али - кмет на Община Джебел, Ахмед Моллахсан - общински съветник и Президент на ПФК Арда, Себахтин Риза - секретар на община на Кърджали, Отец Петър Гарена, район мюфтия Басри Еминефенди, Николай Копринков - секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента на Република България, Кирил Атанасов - секретар за връзки с медиите на Президента на Република България”, каза д-р инж. ХасанАзис.

По думите му президентът подкрепя желанието на общините за реална децентрализация на местната власт, за по-ефективно местно самоуправление и за възможността за дългосрочно планиране на местните политики.

„Обсъдихме политическата криза и негативното и влияние върху работата на българските общини. Посочихме необходимостта от спешното стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост. Засегнахме темата за решаващата роля на местната власт за привличане на стратегически инвеститори и развитието на местната икономика. Добрият пример в това отношение е най-големия завод за авточасти на Балканите “Теклас”. Поднесохме изненада на Президента и Министъра на отбраната представяйки им иновативен прототип на “изолационна носилка с негативно налягане”. Проектиран и произведен  изцяло в Кърджали, той се използва за медицински и военни цели”, разказа кметът.

В края на срещата президентът на ПФК Арда Ахмед Моллахасан е връчил на президента на България екип на Арда-Кърджали с номер 21.

Още снимки
 Прочитания: 827 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign