Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С празничен концерт за Деня на Кърджали Дома на културата сложи началото на честванията на 70 години от създаването си

 20 Октомври 2022

Празничен концерт под надслов „В града на Орфей, творим с любов за Вас“ се състоя на сцената на Дом на културата по случай 110 години от Освобождението на Кърджали. Той бе  наситен с богата и разнообразна програма, един истински вихър от музика, танци и настроение.Водещи на събитието бяха Дилек Алиева и Бахар Якуб, свежото попълнение в екипа на  Музикалния театър. Концертът бе открит от младата пианистка Ния Харитонова, възпитаничка на детската музикална школа, с преподавател Христина Мачикян, която  изпълни „Грамофонен валс“прекрасно.

Публиката се наслади на артистичните солисти от Музикалния театър, които  продължиха с любими шлагери на Йосиф Цанков и песента на Джон Ленън „Imagine”, като послание човечеството да живее в мирен свят без война, разделение породено от религии и националности. Пя и чаровната Елица Ламбрева, която бе на сцената  с ръководителката си Радостина Желева и гост изпълнителя Мария Белева.

Истински фурор предизвикаха малките и по-големи гайдари с ръководител Васил Анастасов, които изпълниха с магическото  звучене на гайдите цялата зала. Силно изпълнение имаше и от гласовитите народните певици от класа на г-жа Христина Чаушева.

Виртуозните музиканти от Битовия оркестър плениха публиката с оригиналност и стил. За финал танцьорите от фолклорните състави внесоха феерия от звуци, ритми и красота.

Директорът Марияна Ликова сподели с публиката, че  с този концерт поставят началото на поредица от събития, посветени на 70 годишнината от създаването на Дом на културата-Кърджали. „Седемдесет години са цял един живот. Години, изпълнени с творчески дейности и енергия, които промениха облика на нашия град. Ние от ОбЦКМД ще продължаваме да бъдем верни на Вас и на мисията ни – да творим с любов и да живеем с култура!“

 

Още снимки
 Прочитания: 468 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign