Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До няколко седмици в Кърджали ще заработи буферният паркинг до парк "Арпезос север"

 10 Ноември 2022

До няколко седмици в Кърджали ще заработи буферния паркинг до парк „Арпезос Север”, който ще е на площ от 20 000 кв.м. През това време върху заравнената повърхност ще бъде положена специална асфалтова смес и паркингът ще заработи, като таксата ще бъде от 2 лева за цял ден. Това обяви на брифинг днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

„Един от основателните въпроси, които се поставиха пред ръководството на общината, беше необходимостта от буферен паркинг. Бяхме посочили няколко такива места, но те не изпълняваха своята функция. Затова се наложи към настоящия момент в рамките на около 20 хиляди кв. метра да обособим буферен паркинг до зоната на парк „Арпезос Север”. В момента цялото това пространство, което е предвидено за улица, а не за парк, не сме навлезли и един сантиметър в парковата зона, е подравнено и в рамките на няколко седмици ще очакваме да се освободи специален материал от асфалтовите настилки, за да може да насипем тази площ с него и да се използва като буферен паркинг. Всъщност и сега той се ползва, безплатно.”, коментира кметът д-р инж. Хасан Азис и подчерта, че новото съоръжение ще може да приютява между 2 и 3 хиляди автомобила.    

Д-р инж. Хасан Азис съобщи още, че на едно от следващите заседания на Общинския съвет ще бъдат предложени промени в Наредбата за Синята зона в Кърджали. Преди това темата ще бъде на вниманието на обществено обсъждане с граждани, на което те ще могат да направят своите предложения, които да влязат в Наредбата. Планувани са срещи с граждани, първата от които ще се състои в комплекс „Младост“. Тя е насрочена за петък, 11 ноември, от 17,30 часа, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис и допълни, че още две подобни срещи са планирани в централната градска част.

„Синята зона трябва да допринесе за по-добрата организация на движението по улиците на Кърджали. Хората да имат възможност да намират място за паркиране и мисля, че за няколкото месеца откакто стартирахме синята зона има положителни и не толкова положителни реакции, с които се сблъскваме. Синята зона няма да бъде въпрос, който да бъде въведен днес и от утре всичко да бъде идеално. Тук по-важният въпрос е всички заедно – общината, предприятието за синята зона и жителите, и гостите на Кърджали, да направим така, че тази система да работи така, както работи в цялата страна”, коментира д-р инж. Хасан Азис.  


 Прочитания: 448 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign