Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За втора поредна година община Кърджали организира коледен базар, този път с благотворителна цел

 10 Ноември 2022

За втора година община Кърджали организира Коледен базар с дървените коледни къщички, който ще допринесе за коледното и новогодишно настроение през декември. Той ще продължи от началото на декември до 6-10 януари на 2023 година. Това каза пред журналисти кметът д-р инж. Хасан Азис пред журналисти. Той подчерта, че така се възстановява една стара кърджалийска традиция, която старите кърджалийци помнят отпреди 30-40 години.

Коледният базар ще бъде на същото място както и през миналата година – на бул. България, пред общината. Там ще бъдат разположени 15 къщички, като приоритетно в тях ще бъдат поканени и ще могат да кандидатстват местни производители на пчелни продукти, млечни продукти, лакомства. Част от коледните къщички ще бъдат предоставяни на училища и детски градини, за да могат да осъществят своите инициативи свързани с Коледа и Нова година.

„Решихме тази година Коледния базар да бъде с благотворителна цел в помощ за Габи. Всички търговци и кърджалийци, които пожелаят, ще имат възможност да бъдат част от тази благотворителност. С това Община Кърджали продължава да бъде част от инициативата за подпомагане на наши деца, които се нуждаят от помощ”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

По думите му през тази година светещата статуя на Ангела на Кърджали, която се издига на площадчето встрани от театъра,  ще носи послание за мир. „Ангела на Кърджали с надежда за мир. Това е краткото ни послание, което не мисля, че трябва да се обяснява”, каза градоначалникът.

От думите му стана ясно, че общината готви още няколко изненади, като той издаде една от тях. Светещ арт надпис „Кърджали” ще бъде издигнат на зелената площ пред общината. „Идеята е съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с този надпис да отправим още едно послание, а то е „Не на вандализма и агресията”. Явно през тази година всеки кът и всяко място пред празничния декември ще носи своите послания”, каза още кметът.


 Прочитания: 930 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign