Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Светлините на Коледните елхи ще грейнат на 6 декември

 02 Декември 2022

На 6 декември /Никулден/ след 17,30 ч.  ще грейнат светлините на трите Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кърджали. Тържеството ще започне  с  изпълнения на състави от ОДК –Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, ДВГ“До, Ре, Ми“, ще има песни, танции стихове от по-малките  ученици. Дядо Коледа ще поздрави  децата на Кърджали, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

Празничната украса на бул.“България“ пред сградата на общината е на приключване. Част от коледните къщички вече работят, в други производителите и търговци са в процес на настаняване. Втори ден е отворена къщичката, в която детски градини, училища  и социални услуги ще  продават с  благотворителна цел ръчно изработени сувенири. На нея е поставена кутия за събиране на средства в помощ на Габи.

Кметът д-р инж.Хасан Азис направи  днес оглед напразничния кът. В момента се монтира  арт надписът  „Кърджали“,  идеята за поставянето му е съвместна с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.Посланието е за опазване на града чист и красив като кажем „Не на вандализма и агресията!“

Светещата статуя на Ангела на Кърджали  вече е монтирана на  площадчето встрани от театъра. Тази година Ангелът ще носи послание за мир.

Празнично-украсената  зона ще се охранява с видеонаблюдение и жива охрана.

Още снимки
 Прочитания: 800 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign