Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С послания за мир, любов, съпричастност и не на агресията грейнаха светлините на 3 елхи, Ангела и светещия надпис „Кърджали”

 07 Декември 2022

Снощи духът на Коледа завладя Кърджали. Това се случи на пищно тържество, главни действащи лица в което бяха децата на Кърджали и разбира се Дядо Коледа. Кулминацията бе запалването на светлините, но не само на трите елхи на моравата пред общината, но и на новата придобивка в празничната украса –  надписът „Кърджали” с разноцветни светещи букви, както и на Ангела на Кърджали.

Преди това празнична програма, изнесена от децата от ДВГ „До ре ми”, Театрално студио и Школа за модерни и спортни танци при ОДК, подгря градуса на настроението със своите песни, танци и актьорски изпълнения на тема Коледа. Те приключиха с призиви към Дядо Коледа да дойде при тях. А той чу молбите им и наистина пристигна заедно със своята Снежанка.

Могат ли да прошепнат съвсем тихичко „Обичам те!” представяйки си любими хора, попита добрият старец децата. Разбира се, че можеха и го направиха. И с всяко следващо изричане на вълшебните думички те прозвучаваха все по силно, за де се превърнат в силно послание за любов между хората като висш човешки дар и ценност.

Поздравявайки децата за техните талантливи изпълнения, кметът д-р инж. Хасан Азис обясни, че през тази година всеки кът от празничното пространство, заключено между общината и театъра, носи своите послания. През тази година Ангела на Кърджали носи посланието за мир, обяви кметът д-р инж. Хасан Азис като припомни, че голямата светеща статуя, поставена за първи път по време на КОВИД-пандемията, носеше посланието за солидарност с денонощния труд на медиците.

„Коледният базар ще събира средства за лечението на Габи от Кърджали, която страда от "Сарком на Юинг", а необходимата сума за лечението ? в чужбина е непосилна за семейството на момичето. Светещите букви пък са с послание срещу вандализма и агресията”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 670 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign