Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представят новата книга на арх. Петя Назърова „Кърджали 110 години – хронология на съзиданието” на 15 декември от 17 часа в Бизнесинкубатора

 14 Декември 2022

Излезе от печат поредната книга на арх. Петя Назърова, дългогодишен главен архитект на община Кърджали, свързана със историята и съграждането на родопския град. Тя се казва „Кърджали 110 години – хронология на съзиданието”.

Книга ще бъде представена на специална среща с кърджалийци, която ще се проведе на 15 декември от 17 часа в сградата на Бизнесинкубатора на ул. „Екзарх Йосиф”.

"Успях , приятели! След едногодишни перипетии държа в ръцете си книгата, която посветих на създаването на моя град- „Кърджали-110 години съзидание“! Градът, който е приютил дедите ми, бежанци от Беломорска Тракия, където са родени и живели родителите ми и в който и аз работих и отгледах децата си, заслужава този подарък!”, написа във фейсбук профила си арх. Назърова.

Тя благодари на редактора на книгата д-р на ф.н.Ничка Бечева и на Елица Георгиева, която е изготвила дизайна и предпечатната подготовка, на Калин Ботев, който предоставил прекрасни снимки с дрон, на всички, които финансирали отпечатването на изданието, на момичетата от библиотеката и архива, на тези, които предоставили свои фотографии.

"Благодаря и на старите кърджалийци, с които си побъбрихме спомняйки си отминали времена!”, казва още арх. Петя Назърова и кани кърджалийци на промоцията на книгата  „Кърджали 110 години – хронология на съзиданието”.

 


 Прочитания: 591 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign