Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лекари от Кърджали и Одрин с участие в медицински колегиум

 14 Декември 2022

На 15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в  конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ ще се проведе  медицински колегиум на тема „Артериална хипертония“/високо кръвно налягане/ и усложненията от нея – диагностика и съвременни лечебни подходи“. 

Лектор ще бъде проф. д-р Седат Юстюнда , декан на факултета по здравни грижи в Тракийския университет в Одрин, Турция.  Ще присъстват  ректорът на университета проф.д-р Ерхан Табакоглу, заместник ректорът и ръководител на международния отдел в университета проф.д-р Мурат Тюркйълмаз, директорът на МБАЛ“д-р Ат.Дафовски“  д-р Тодор Черкезов, водещи лекари, специализанти и медицински сестри.

Гост на форума ще бъде д-р инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

Мероприятието е продължение на съвместната инициатива  на  община Кърджали, МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски“ и Тракийския университет в Одрин, Турция  за обмяна на опит между лекари и специалисти  от Кърджали и Одрин. Това е трета поред среща. Началото беше поставено през  февруари 2022 г.,когато в кърджалийската болница се проведе работна среща за обмяна на опит при лечение на болни от Ковид 19 .

 


 Прочитания: 567 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign