Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Предколедно кметът дари хора с нарушено зрение от Кърджали със специален лаптоп и кухненска посуда

 16 Декември 2022

Лаптоп със специален софтуер за незрящи и кухненска посуда дари предколедно кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на обитателите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Той ги поздрави с настъпването на предстоящите празници като им пожела да им се сбъднат всички желания и мечти.

На церемонията по дарението присъстваха  ръководителят на Центъра Мюжгян Адем, експертът в общинската администрация Нермин Мехмед, рехабилитаторът Емилия Стоянова и разбира се самите ползватели на социалната услуга. Те благодариха за направеното от страна на кмета дарение и поискаха съдействие да бъде направен ремонт на помещенията, едно от които ще бъде оборудвано и предназначено за фитнес, както и да не бъде местен центъра на друго място, като една от причините е, че се намира в близост до офиса на Съюза на слепите.

„Центъра, който съществува от 2013 година, е кандидатствал няколкократно за статут на делигирана от държавата дейност и на няколко пъти е получавал отказ от АСП.  Причината за това бе, че не е осигурена достъпна среда. Затова  и на този етап издръжката му е от община Кърджали като местна дейност”, обясни Нермин Мехмед. По думите й обаче вече има идея как да бъде осигурена достъпната среда, а именно като се изгради външен асансьор на една от стените на сградата, където се помещава Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Неговият ръководител Мюжгян Адем благодари на кмета д-р инж. Хасан Азис за дарението. "Вашият жест и подкрепа е мотивът да ни насърчи след Нова година да работим в насока надграждане, развиване и добра реализация на лицата в неравностойно положение и по точно лица със зрителни увреждания”, каза Мюжгян Адем.

От своя страна кметът д-р инж. Хасан Азис се ангажира да съдейства за ремонта на помещенията, както и за изграждането на външния асансьор, който да осигури достъпна среда за незрящите.

 

Още снимки
 Прочитания: 4834 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign