Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

10-годишна ученичка и 85-годишна учителка спечелиха приза „Читател на годината” за 2022 година

 16 Декември 2022

За поредна година РБ „Н.Й. Вапцаров” отличи най-активни читатели от всички възрасти за 2022 година. Церемонията по награждаването бе в едно от фоайетата на духовното средище.

10-годишната ученичка от село Чифлик Бахар Емин и 85-годишната пенсионирана преподавателка спечелиха приза „Читател на годината”.

„Четвъртокласничката Бахар Емин е прочела за 2022 година 293 книги. Тя учи в ОУ „Максим Горки” в село Чифлик. Сами разбирате, че тя наистина пътува, за да си взема книжки от библиотеката по няколко пъти на седмица, което говори за любовта и към книгата като цяло”, каза директорът на културната институция Елисавета Кехайова.    И й връчи грамота и луксозна детска енциклопедия „История на България”. Директорът на библиотеката поздрави и родителите на Бахар Емин за подкрепата, а нейната майка сподели, че Бахар сама изявява желание да чете толкова много. „Четенето е най-голямото богатство, а книгата е най-безценното съкровище.“, каза четвъртокласничката.

Призът при възрастните отиде при 85-годишната Иванка Захариева, която е бивш преподавател по руска и съветска литература във филиала „Любен Каравелов“  на ПУ “Паисий Хилендарски“ в Кърджали, както и в Езикова гимназия „Христо Ботев”. Тя също получи грамота и книга. „По-голямо богатство от книгите няма. Те учат на всичко, дават ти обща култура.“, сподели Иванка Захариева. Има три внучки, един внук и един правнук. Част от тях живеят в чужбина. „Винаги им подарявам книги“, каза Иванка Захариева.

„Стараем се да провокираме у нашите съграждани интереса към четенето и да увеличаваме броя на нашите читатели. Но това е резултат на всички мои колеги. За мен, като ръководител на библиотеката, това е комплимент.“, подчерта Елисавета Кехайова. И допълни, че по линия на спечелен проект на библиотеката ще бъдат закупени много нови книги след Нова година, които ще бъдат изненада за читателите.

Още снимки
 Прочитания: 4696 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign