Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Боксьорите Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед са спортисти на годината за 2022 г. в категориите „мъже и жени” и „юноши и девойки”

 19 Декември 2022

Боксьорите от Спортен клуб „Арда бокс” в двете възрастови групи – юноши и девойки и мъже и жени, Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри спечелиха приза „Спортист на годината” за 2022 година. Наградите – грамоти и плакети, им бяха връчени от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на тържествена церемония, която се състоя в Дома на културата.  

Подгласници на Алейна в категория „юноши и девойки” станаха от 2 до 5 място съответно Марти Карабашев от волейболен клуб „Арда”, двойката по кану-каяк Метин Ахмед – Джан Ахмед, , Дениз Ибрям от спортен клуб по борба „Крепост” с. Стремци и Елица Тодорова от Клуба по спортна аеробика.

В категория „мъже и жени” второ и трето място заеха съответно Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой „Юнак Кърджали” и Маргарита Дабева от Спортно-туристически клуб на хора със сензорни увреждания „Родопи”

На още 9 спортисти от спортен кулб „Родопи” бе присъдена една минимална работна заплата за участие в европейски и световни първенства с национални отбори.

Бяха присъдени и три специални награди на волейболния отбор „Арда” – момчета до 13 години, за спечелени бронзови медали на държавно първенство, на Атсамбъл към клуб по спортна аеробика, завоювали златни медали и спечелили републиканска титла на държавно първенство и на треньора на Спортен клуб „Арда бокс Стоян Узунов за принос в развитието на бокса и издигане престижа на община Кърджали.

Бяха връчени 4 грамоти за номинирани спортисти за 2022 година в спортовете кану-каяк, баскетбол, тенис. 

Наградите връчиха кметът д-р инж. Хасан Азис, председателят на  Постоянната комисия Постоянната  комисия  по  младежки  дейности, спорт и туризъм към Общински  съвет  - Кърджали  Алтанай Халил и членовете на комисията Милко Багдасаров и Веселина Юрукова.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис благодари на всички спортисти, треньори и спортни деятели за усилията, които са положили през последните години, така, че Кърджали да има своите шампиони на областно, републиканско и европейско ниво. „Спортистите на Кърджали са доказали, че носят шампионския дух”, каза д-р инж. Хасан Азис. Той съобщи и новината, че през следващата година община Кърджали ще организира, освен номинацията „Спортист на годината”, но и още една номинация, а именно „Спортист на столетието” по повод 100 години организирано физкултурно движение в Кърджали.

Преди церемонията по връчване на наградите „Спортист на годината” във фоайето на Дома на културата се състоя представяне на книгата носеща същото заглавие.  Направи го спортния общественик, учител и бивш спортист Марин Марков, който е един от инициаторите за излизането на изданието „100 години организирано физкултурно движение в Кърджали 1919-2019”. От думите му стана ясно, че истинският подбудител за написването на книгата е бившият директор на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода” Петко Кушлев и че над книгата са работили голям екип от спортни деятели, учители и журналисти в продължение на повече от 10 години.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 850 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign