Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На Игнажден кметът д-р инж. Хасан Азис откри новите социални жилища в Кърджали

 20 Декември 2022

Днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметовете  инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, и секретарят на общината Себахатин Риза откриха новите социални жилища, намиращи се в кв. Студен кладенец.  

„Това е един хубав ден за Кърджали. На Игнажден каквото си пожелаеш, то ще се сбъдне. Днес откриваме един нов дом, който ще приюти хората в нужда. Поредният изпълнен ангажимент в социалната политика на Общината“, обяви кметът Хасан Азис, който откри напълно ремонтираният блок с 69 социални жилища в Кърджали.

Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“. „В рамките на три години ще има съпътстващи и подпомагащи програми към ползвателите на жилищата. По този начин те ще имат възможност да си търсят работа и придобият трудови навици. Това е един проект с продължаващо действие. Една значима инвестиция, която ще обхване по-голям брой хора“, посочи кметът Хасан Азис.

2 169 957,96 лева са вложени в изграждането на апартаменти за уязвими групи в сградата на бившето общежитие на Строителния техникум в Кърджали.

Многофамилната жилищна сграда за социално слаби хора е пететажна - с 11 двустайни и 3 тристайни апартаменти на етаж.

Към всяко жилище има тераса. На всеки етаж е обособено помощно помещение, а към фоайето на първия етаж е обособена стая за портиер със санитарен възел. Изграден е нов асансьор и външна платформа за инвалиди. В южната част на обслужващия коридор е изградена стоманена аварийна стълба. Отоплението ще е индивидуално - с климатици и електрически конвектори.

 

Още снимки
 Прочитания: 398 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign