Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дома на културата в Кърджали с два концерта за Коледа

 22 Декември 2022

Тази вечер  от 18.30 часа кърджалийската публика ще съприжевее и наслади на коледния концерт-спектакъл „БЯЛА КОЛЕДА“ на съставите при Дома на културата.  А утре вечер  от 17 часа те ще изнесат и концерт на открито в пространството пред паметника на Васил Левски, съобщи в аванс директорът културната институция Мариана Ликова, която и представи празничната програма.

В нея участват талантливите деца  Ирем Моллахасан и Даная Илиева от Школата по изкуства, които са подготвили любими произведения на пиано и цигулка, солистите от Музикалния театър с чаровното присъствие на младите солистки Елица Ламбева и Виктория Димитрова, сост изпълнител е гласовитата Мария Белева, която ще изпълни с любов сърцата ни, танцова школа „Ритъм и сърце“ и театрално студио „Усмивка“ ще ни пренесат в приказни светове и истории, очакваме любим гост за малки и големи…Дядо Коледа. На сцената ще зазвучат струните на Детския струнен оркестър, изпълнявайки песента „Замъчи се Божа майка“ по аранжимент на нашия гайгар Васил Анастасов и солистка Надя Димитрова, която печели всички първи места, където отиде на конкурси.Фолклорният ансамбъл и детския танцов състав ще направят разстановка на коледарски танци, обичаи  и наричания и финалната ни песен ще бъде обща, като завършек на нашия спектакъл „БЯЛА КОЛЕДА“

Директорът на Дома на културата определи отминаващата 2022 година като успешна. „Година, в която много се трудихме  в репетиционните зали, кабинети, зактити и открити сцени. Всеки един от нашия екип – творчески, технически, помощен персонал допринесе за общия ни успех, за което им благодаря.  Свършихме стойностни неща за последните 11 месеца на отиващата си 2022 година. Статистиката показва това в цифри: 17 представления на Музикалния театър посетени от над 3000 зрители; подготвителната група деца балет и народни танци имат над 500 часа усърдие в залата; над 100 деца се обучават ежедневно на музикални инструменти, в резултат от труда на всеотдайните преподаватели от ДМШ; танцов клуб „Първи на хорото“  са със споделени 1200 часа в кръшни хора и усмивки; Представителният фолклорен ансамбъл „Орфей“ достойно се справя с отговорността да съхранява българщината и имиджа на нашата институция в град Кърджали, не само в България, а й в чужбина; всички заедно създадохме 7 концерт-спектакли за хиляди хора в залата и онлайн, които ни гледаха на нашата официална фейсбук страница, и с всеки от които вдигахме нивото ни  на професионализъм като колектив”, разказа Мариана Ликова.

По думите й така вече цели 70 години Дом на културата е неизчерпаем извор на творчество, идеи и дейности, които превръщат града ни в един от културните центрове на страната. 

„70 години творчество с поглед към бъдещето! Вярата, надеждата, очакването за утре ни кара да бъдем още по-добри и да даваме всичко от себе си. Ние  го постигаме с воля, упоритост и дисциплина. Знаем какво да помним от миналото, на какво да се насладим от настоящето и винаги с поглед към бъдещето. Горда съм, че работя с този екип от достойни хора, които споделят тази визия! Заедно, обединени, можещи и гледащи в една посока- напред и нагоре. И както казваше мастъра, великия и неповторим Стефан Данаилов – няма творчество без любов към хората. А нашето мото – нека се извисяваме заедно, нека творим с любов и цивеем с култура!”, сподели директорът на културната институция.

Според нея всички успехи се дължат на екипна работа. „Бих искала да споделя за още една част от екипа ни, която остава в сянка. Той не всеки ден е в сградата ни, но всеки ден е с нас с подкрепата и вярата си в нас. Визирам  лично г-н Хасан Азис и подкрепата на екипа на Община Кърджали, защото без тях няма как да успяваме”, подчерта Мариана Ликова.

Още снимки
 Прочитания: 490 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign