Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът изпраща писма до спортното министерство, в които ще иска средства за ремонт на зала „Арпезос” и дофинансиране на новата спортна зала

 30 Януари 2023

Три писма ще изпрати кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис до Министерството на младежта и спорта, свързани с осигуряване на средства за ремонт  на сега съществуващата спортна зала в Кърджали, изграждане на новата спортна зала, първа копка за която бе направена още през 2020 година и предоставяне на имот в района на „Горубсо”, реципрочен на имота, който община Кърджали предостави на спортното министерство за изграждане на новата спортна зала.

Около това решение се обединиха мнозинството от съветниците в местния парламент след дебати, предизвикани от предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на точка, свързана с дофинансирането на изграждането на новата спортна зала.  

От ГЕРБ припомниха, че през 2018 година са били отпуснати 4 милиона лева за изграждането й, отреден е терен и през 2020 е направена първа копка за изграждане на новия спортен обект. Според общинския съветник Руслан Терзиев е била избрана и фирма изпълнител. До тук обаче нещата спрели. Последвалите две служебни правителства и едно редовно не придвижили  проекта напред. „Междувременно строителните материали поскъпнаха и се оказа, че отпуснатите средства са недостатъчни”, припомни Терзиев. Той предложи Общинския съвет да приеме решение за искане към служебния министър-председател и спортния министър за отпускане на допълнителни средства от бюджета на министерството на младежта и спорта, недостигащи за изграждане на нова спортна зала в Кърджали.

В дебата се включи и Милко Багдасаров от БСП. От думите му стана ясно, че е направил предложение пред Комисията за младежки дейности и спорт средствата, отпуснати за строителството на новата спортна зала да бъдат пренасочени към направата на ремонт на спортна зала „Арпезос”, тъй като предложението за дофинансиране би отдалечило изграждането на новата спортна зала в по-далечното обозримо бъдеще.

Кметът д-р инж. Хасан Азис припомни, че Община Кърджали е направила необходимото, за да предостави  парцел на Министерството на младежта и спорта за изграждането на нова зала. „Направихме го с уговорката, от своя страна държавата да ни предостави парцел от около 10 декара в района на Горубсо, колкото е и парцелът, който ние предоставихме за новата спортна зала. Този въпрос още не е решен”, коментира д-р инж. Хасан Азис.  Той коригира твърдението на общинския съветник от ГЕРБ, че имало избран изпълнител за изграждане на залата. „Няма такъв!”, категоричен бе кметът.  

„Ние имаме нужда от ремонт на сега съществуващата зала, имаме нужда и от нова зала. Както и от парцела, идентичен на този, който предоставихме за изграждането на спортната зала”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис. От думите му стана ясно, че ще се ангажира още днес с изпращането на писма до министъра на младежта и спорта с искане тези въпроси да бъдат решени.  

Още снимки
 Прочитания: 1675 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign