Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали почете своя патрон и 55 години от създаването си

 31 Януари 2023

С емоционално и изпълнено с много изяви на ученици и учители тържество днес ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали отбеляза 55 години от създаването си и своя патрон – големия български поет Пею Яворов. Залата на Общинския детски комплекс се оказа тясна за дошлите, да уважат празника на училището, сред които родители, директори на учебни заведения от Кърджали, бивши учители в школото, бивши ученици.

Тържеството бе открито от директора на училището Елена Янева. В обръщението си към учители, родители и ученици, тя подчерта, че въпреки трудностите и предизвикателствата на времето ОУ „П.К. Яворов” се е превърнало в желано място за възпитание и обучение на редица поколения кърджалийски деца, отговарящо на съвременните изисквания за водене на учебен процес.

Специален гост на тържеството бе доктора на историческите науки Искрен Красимиров, който представи филм за живота и творчеството на Пею Крачолов Яворов.

Празникът на яворовци бе уважен от началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ Демитра Спасова и образователния експерт Ангелина Костова, които отправиха поздравителен адрес към ръководството, учителите и учениците на ОУ „П.К. Яворов”. 

„Днешният  празникът е повод за  удовлетворение от  постигнатото и доказателство за усилията, които полагате в израстването на поколения възпитаници. Повод за гордост  от натрупания опит и постигнатите успехи в учебния и възпитателния процес. Поддържайте дълголетната традиция от дедите ни, българското училище да води към знания и умения, да възпитава  родолюбие, толерантност и духовни стремления. Пожелавам Ви крепко здраве, дръзновение, сили да преодолявате трудностите, лични и професионални успехи”. С тези думи от свое име и от името на началника на РУО Кърджали Ангелина Костова се обърна към учителите в 55-годишното училище.

А на неговите възпитаници тя пожела: „Бъдете горди и с достойнство носете името на патрона на вашето училище - великият поет Пейо Яворов! Бъдете силни, дръзновени, ученолюбиви и                  отстоявайте своите позиции!”

 Поздравителни адреси имаше от името на областния управител Даниел Делчев, а поздравления бяха отправени още от община Кърджали и директори на учебни заведения в родопския град.

С   много песни, танци, стихове, посветени на Яворов, включени в музикално-поетичната програма, възпитаниците на училището очароваха публиката в ОДК. Имаше и драматизация по български народни приказки.

Бе представена и презентация за успехите на ОУ „П.К. Яворов” през годините, запечатани чрез участие на яворовци на регионални и национални форуми.

Още снимки
 Прочитания: 1022 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign