Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По повод Трифон Зарезан Община Кърджали и Дома на културата организират конкурс за най-добро домашно вино

 06 Февруари 2023

След двугодишно прекъсване заради пандемията от КОДВИД 19, община Кърджали и Дома на културата възобновяват многогодишната традиция по повод Трифон Зарезан и организират конкурс за най-добро домашно вино. Това съобщи директорът на ОЦКМД Марияна Ликова.

Тя уточни, че в конкурса може да участва всеки производител на вино, бяло или червено, а за целта трябва до самия празник 14 февруари да представи мостри от произведения продукт в бутилки от по 0,5 литра. Те ще бъдат оценявани от специално жури с председател Анелия Иванова, а наградата – преходната статуетка, изобразваща грозд, ще бъде връчена от бога на виното Дионис по време на самото тържество, което ще се проведе на 14 февруари пред Дома на културата от 17 часа.

„Празникът е повод да се съберем и видим с всички наши съграждани и заедно да сътворим едно запомнящо се тържество на виното и любовта. Виното е хубаво, когато е направено по най-добрата рецепта. Така че ние каним всички винопроизводители да направят смелата крачка да участват в конкурса и да си покажат творението”, каза Марияна Ликова.

И още изненади за празника на виното са подготвили от Дома на културата. „По време на тържеството ще бъде обявени конкурси за най-добра наздравица – тост, за най-добър пияч на вино, за най-добър певец и за баш червен винар, за най-омайно вино. Жури този път ще бъде публиката, а на победителите ще бъдат връчени специални грамоти, разказа Марияна Ликова.

Всеки дошъл да съприживее празника ще може са се почерпи с вино, осигурено от община Кърджали. Ще има и скара. А градусът на настроението през цялото време ще бъде поддържан от изпълненията на фолклорните състави при Дома на културата.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 489 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign