Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали започна събирането на дарения и за Сирия

 11 Февруари 2023

Община Кърджали започна кампания за събиране на дарения и  в подкрепа на бедстващите след земетресенията в Сирия. Даренията ще се приемат в пункта в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/.

За нуждите на бедстващите след унищожителните трусове в Сирия ще се събират нови топли дрехи за деца и възрастни, обувки, одеала, хигиенни материали, памперси, палатки и др.Условието е вещите да бъдат нови, неизползвани. В кампанията за  събиране   на помощи за Сирия,която ще е в координация с БЧК,  ще се включат и останалите 6 общини в областта.

В понеделник даренията ще се транспортират в София в складове на БЧК, откъдето ще бъдат изпратени в Сирия.Призоваваме нашите съграждани и фирми за съпричастност и към хората от пострадалите райони в Сирия.

Парични дарения могат да се направят чрез сметките, посочени от БЧК, като при внасяне на сумите трябва да се посочи, че са за Сирия. От събраните средства от служители в общинска администрация Кърджали, 10 000 лв. също ще бъдат внесени в тази сметка в помощ на пострадалите от трусовете в Сирия.

В Кърджали продължава събирането на дарения за Турция и в събота и неделя. .Досега за разпределителния пункт в Одрин са изпратени 7 ТИР-а от 7-те общини в областта, днес също ще тръгнат коли за южната ни съседка.

 


 Прочитания: 527 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign