Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината преведе събраните до тук общо 42 000 лв. за Сирия и Турция по сметка на БЧК

 14 Февруари 2023

Днес кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на община Кърджали Себахтин Риза внесоха по банкови сметки сумите, събрани до този момент от общинска администрация, от жители на града и населените места в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. 10 000лв. бяха преведени по сметка, обявена от БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Сирия, 32 000 лв. бяха внесени за нуждите на засегнатите от унищожителните трусове в Турция. Продължава събирането на  парични помощи.

Турските власти предоставиха актуализиран списък на непаричните помощи, от които се нуждаят пострадалите в южната ни съседка. Това са: .

 1. Химически тоалетни
 2. Печки
 3. Консерви
 4. Трайна  храна- варива, макарони, сухо мляко
 5. Бельо
 6. Поларени дрехи
 7. Термофор грейка
 8. Електрически отоплителни уреди
 9. Легла
 10. Почистващи препарати
 11. Памперси за възрастни
 12. Памперси за деца
 13. Адаптирано мляко
 14. Спални чували
 15. Еднократни прибори за хранене- вилици, лъжици, чинии,чаши
 16. Одеала
 17. Преносими зарядни за телефони
 18. Газови печки
 19. Генератори

Дарения в подкрепа на бедстващите се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв.Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/. Пунктът е отворен от 08.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Днес от пункта отпътуваха два ТИР-а с помощи за хората от Сирия и Турция. На място бе и генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, който изказа благодарност на хората от област Кърджали, протегнали ръка за помощ на своите съседи в беда.Досега за южната ни съседка от област Кърджали отпътуваха 10 ТИР-а с дарения.

 

 

 


 Прочитания: 440 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign