Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Зам.-посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригез гостува в Кърджали

 23 Февруари 2023

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе днес среща със заместник  посланика  на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез. Тя гостува в Кърджали във връзка с  участие в прояви от  13-тото издание на фестивала „Февруари – Месец на Америка“. На срещата присъстваха зам.-кметовете на общината Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска.

По време на разговорите беше коментирано, че Кърджали е единственият град в страната, в който  през месец февруари се провежда  Месеца на Америка  като чрез  различни прояви се дава възможност дасе откроят добрите отношения между България и Америка и приятелските взаимовръзки  между община Кърджали  и побратимения  й град Елхарт, щата Индиана, САЩ.

Повод за гордост за нас е, че през последните години работим усилено  за привличане на инвестиции във високотехнологичния сектор и преодоляване на безработицата, посочи кметът. Заводите на фирма „Теклас“ осигуряват заетост на около 3 000 души, като центърът за иновации на фирмата също се намира в Кърджали.Шест фирми подпомагат дейността на „Теклас“, в които работят още близо 1500 души. Производството си в Кърджали разшири „Пневматика Серта“, в която се произвеждат  пневматични цилиндри.

Очаква се фирма „Кяшиф“ също да открие свой завод в града край Арда.Това е мотивация за младите хора да се насочат към високите технологии, допълни  д-р инж.Азис.Кърджали е столица на толерантността от десетилетия. За този модел на съжителство също се работи ежедневно, защото кърджалийци се нуждаят от спокойствие, стабилност и сигурност.

По време на срещата бяха коментирани и теми, свързани с диалога между местна и централна власт, предстоящите избори, даренията за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия и др.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1628 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign