Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Местят част от избирателните секциите в СУ „П.Р. Славейков” и в ОУ „П.К. Яворов” в нови помещения, за да са по-близо до гражданите

 01 Март 2023

Общо 16 от избирателните секции в СУ „П.Р. Славейков” и в ОУ „П.К. Яворов” са преместени в други помещения – съответно в кв. „Възрожденци” и в кв. „Боровец”. Това е регламентирано със заповед на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис от 8 февруари. Днес градоначалникът заедно с общински служители е на оглед на новите места, където ще бъдат разположени преместените Секционни избирателни комисии.

Идеята е секциите да бъдат по-близо до гласоподавателите. По думите на секретарят на общината Себахатин Риза при положение, че СУ „П.Р. Славейков” се намира по средата на кв. Възрожденци”, то е еднакво сериозно отдалечено както от 100-ните, така и от първите блокове на квартала.  „Така доста хора се затрудняват да се предвижват и стигнат до секциите в изборния ден, за да гласуват. Това беше идеята – гласоподавателите, които живеят в тези квартали да бъдат по близко до изборните помещения”, обясни Себахатин Риза.

Според заповедта на кмета, от СУ „П.Р. Славейков” в ДГ „Баба Тонка” са преместени секции с номера 44, 45 и 46. На бул. „Христо Ботев” № 110  в търговски помещения ще бъдат преместени секциите 54, 55, 56, 57 и 58. В съседна сграда ще бъдат разположени още 4 секции с номера 59, 60, 137 и 139.

В кв. „Боровец” от ОУ „П.К. Яворов” секция с номер 8 отива на ул. „Морава”  в търговски обект, както и секции 7,8 и 9 се преместват на ул. Рожен в магазин „Тони”.

Себахатин Риза призова гласоподавателите преди да отидат да гласуват в изборния ден, да направят проверка в списъците, които могат да намерят на сайта на общината, в секция „Избори”, както и на посочените адреси, където ще бъдат разположени преместените секции.


 Прочитания: 1237 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign