Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали е сред отличените участници в офроуд феста „Кърджали 4х4 2023 – Голямото завръщане”

 05 Март 2023

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис е сред отличените участници в 8-то издание на офроуд феста Кърджали 4х4 2023 „Гялямото завръщане”, който се проведе от 3 до 5 март. Отличието бе връчено от директора на състезанието Тодор Христов за добрата организация на офроуд феста, който през тази година отчете рекорден брой участници.

В надпреварата се включиха близо 100 състезатели, сред които и 6 деца,  от 5 страни в 5 категории – Cross Country Rally – бързи трасета за автомобили без лебедка; Hard Trophy – тежки трасета за подготвени автомобили и пилоти; за стандартни автомобили без тунинг и лебедка; за неподготвени автомобили и пилоти без напрежение от време и класиране и ATV & Buggy.

Състезанието е организирано от Автомобилната федерация на България и Община Кърджали и се провежда за 10 път от 2011 година с едно прекъсване от 2 години КОВИД пандемия.

В офроуд феста участваха състезатели от България, Турция, Румъния, Гърция и Казахстан, които се надпреварваха по близо 500 километра в района на Кърджали. „Дължим го на името, което си създаде Кърджали като място за провеждане на турнира. Състезателите го възприема вече като място, на което срещат съмишленици.“, каза Тодор Христов преди награждаването на победителите.  

За всички състезатели кърджалийският фест е първи кръг  от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country шампионат.

Още снимки
 Прочитания: 671 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign