Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Турция гостува в Кърджали на 8 март

 07 Март 2023

Н.Пр.Айлин Секизкьок, посланик на Република  Турция в България ще гостува в  Кърджали в Международния ден на жената – 8 март.

В 10.00 ч. тя ще посети  общинския център за събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Турция. В 11.30 ч.  ще бъде в с.Мост, където е предвидено посещение в детската градина и на урок по майчин език в училището

В 12.30 ч.пред читалището в с.МостН.Пр.Айлин Секизкьок ще връчи ключовете за мобилен медицински пункт  на кмета на общината д-р инж.Хасан Азис. Колата е дарение на община Кърджали по повод 100 г. от основаването на РепубликаТурция. Тя е оборудвана с необходимата техника и ще се използва за медицински прегледи  в 117 населени места в общината. В знак на благодарност за хуманния и благороден жест към жителите на община Кърджали кметът д-р инж.Хасан Азис ще награди посланика на Турция с почетен знак-златен. Първите прегледи в района на Мост, Миладиново и Конево на 8,9 и 10 март  ще се извършат от медици, които ще пристигнат от Турция.

Дипломат №1 на Турция ще проведе среща с хората, дошли за медицински преглед  и среща-разговор в читалището с жени от селото по случай 8 март – Международен ден на жената.


 Прочитания: 505 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign