Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали търси съдействие от МРРБ и МОСВ за почистване коритото на Водното огледало

 14 Март 2023

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще поиска средства от МОСВ и от МРРБ за почистване на коритото на Водното огледало. Това обяви днес на брифинг самият градоначалник, като поясни, че за целта през миналата седмица е имал среща с министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

„Очакват от нас в рамките на тази седмица да напишем писма до съответните ведомства  с искане на средства за почистването на Водното огледало. Коритото на реката  е изключително държавна собственост. Редно е държавата в лицето на тези две министерства, да осигури средства, за да може да се изчисти коритото. Зоната около коритото е на общината, но коритото е държавна собственост”, коментира д-р инж. Хасан Азис.

Той припомни, че досега коритото на Водното огледало е било почиствано само веднъж, а в следствие на голяма авария по магистралния водопровод пред няколко години, са се образували големи наноси, по които вече е израснала буйна растителност.  „За почистването й е необходим специален режим на водопускането от язовира, който да се осигури от съответното министерство”, отбеляза градоначлникът.

По време на срещата с министъра на регионалното развитие той е повдигнал и въпроса за ремонта на бул. „Беломорски” като част от републиканската пътна мрежа. „Уверението на г-н министъра е, че чрез Агенцията ремонтът ще бъде предвиден и ще се реализира в рамките на тази година. Кърджалийци, включително и аз, очакваме този ремонт да се направи от Агенция „Пътна  инфраструктура”, подчерта д-р инж. Хасан Азис.  И допълни, че ще потърси съдействие по двата въпроса за водното огледало и за ремонта на бул. „Беломорски” и от сегашния областен управител на Кърджали.   

 

 

 

 


 Прочитания: 467 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign