Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По повод Деня на социалната работа от Тенис клуб Кърджали зарадваха обитателите на Център за настаняване от семеен тип -Веселчане с кулинарен следобед

 21 Март 2023

По повод Деня на социалната работа, който по традиция се отбелязва през месец март /трети вторник от месеца/, възпитаници на Тенис клуб - Кърджали заедно със своя треньор Селями Местан зарадваха децата и младежите на Център за настаняване от семеен тип -Веселчане с кулинарен следобед.

Инициативата бе от страна на децата от Тенис клуб – Кърджали и техния треньор г-н Местан, който от своя страна има дълъг педагогически стаж, като три години от кариерата си е в Образователен център за деца със специални потребности.

Децата и младежите от социалната услуга с радост и ентусиазъм готвиха и се забавляваха заедно със своите приятели от спортния клуб. Обменените позитивни емоции обогатиха сърцата и съзнанието на всички, участващи в мероприятието.

„Основната ни задача е да загърбваме различията, които имаме помежду си, а когато е възможно – да ги превърнем в обединяващ и събиращ фактор“, каза г-н Местан. „С това мероприятие ние помагаме на подрастващите да приемат адекватно шарения свят, в който се намираме, да усетят магията на споделянето, доброто отношение, грижата един към друг.Тази инициатива няма да бъде еднократна, ние като Тенис Клуб – Кърджали, ще продължаваме да посещаваме децата и младежите от центровете.“, каза г-н Местан.

„Социалната работа е кауза и призвание по сърце, а това мероприятие е добър пример за това как да прекарваме времето си заедно, да получаваме и подаряваме любов“, сподели директорката на ЦНСТ ДМУ г-жа Мюжгян Адем и благодари на възпитаниците на тенис клуба за тази прекрасна инициатива и проява.

Честит празник на ангажираните в социалната сфера, с пожелание за едно по-добро, спокойно и мирно общество!!!

Още снимки
 Прочитания: 838 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign