Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В ОДК отбелязаха Световния ден на завръщането на дивата природа

 25 Март 2023

Празник, посветен на Световния ден на завръщането на дивата природа се завихри днес в Общинския детски комплекс. Той е организиран от Фондация „По-диви Родопи”съвместно с ОДК.

Специален гост на събитието бе посланикът на Полша в България Н.Пр. Мачей Шимански, който представи своята фотоизложба „Птиците на България”. Изложбата съдържа  36 впечатляващи фотографии на  птици от нашата страна. Посланикът представи и своята презентация  "Как да снимаме птиците", след което  проведе дълъг и интересен разговор с младите фотографи от клуба по фотография "От черно до бяло". Изложбата на посланика ще гостува на Кърджали до 13 април.

В събитието участваха още заместник-кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска, Андреана Трифонова – ръководител на екипа на Фондация „По-диви Родопи”, директорът на ОДК Златка Пеньова, която в приветствието си към гостите и децата при откриването на проявата подчерта, че  за пореден път детския комплекс е домакин на събитие от такава величина. С приветствие към присъстващите се обърнаха и официалните гости.

„Световният ден на завръщането на дивата природа се чества за втора поредна година  в България, а го организираме именно тук, защото това е един град, който е заобиколен от дива природа, от диви животински видове, интересни растителни видове и местообитания, които са иизключително ценни”, каза в приветствието си Андреана Трифонова от „По-диви Родопи”. Да опазваме това, което притежаваме тъй като то е полезно не само за животните, но и за нас хората, призова тя.

Продължавайте да възпитавате в младите хора любов към природата, да я пазят и грижат за нея, каза в приветствените си думи към присъстващите заместник-кметът Катя Митовска.

От 11.30 ч. над 100 деца и младежи се включиха в атрактивните работилници  "3D зубър и елен" за изработване на макети на дивите животни и подреждане на пъзели.

В 14 ч. стартира работата и на интерактивната работилница "Рисуване със светлина", където децата участваха в светлинни рисунки с див кон, благороден елен и лопатар, лешояди – белоглав и черен и зубър.

 

Още снимки
 Прочитания: 424 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign