Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Със съдействието на общината, за първи път Кърджали бе домакин на републиканско първенство по силов трибой

 11 Април 2023

За първи път, на 8 и 9 април град Кърджали бе домакин на републикансото първенство по силов трибой. Състезанието, което бе организирано от спортен клуб по силов трибой „Юнак-Кърджали“, се състоя в спортна зала Арпезос. Участваха 15 клуба от цяла България с общо над 90 състезателя -мъже и жени, в различни възрастови групи и теглови категории. Домакините от Юнак-Кърджали бяха представени от 21 участника.

В първия ден от първенството се състезаваха всички жени и част от мъжете в по-леките теглови категории. В 12:00 бе официалното откриване. В него със свое изпълнение се представиха клуб по спортна аеробика град Кърджали. Арт движение „Кръг” представи изложба на деца на тема „силов трибой“, която два дни краси една от стените в спортната зала.

Бе изказана благодарност към община Кърджали за оказаното съдействието и финансова подкрепа, а представител на общината,в лицето на г-жа Первин Ахмед приветства гостите от свое и от името на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Тя подари на всички участници рекламна чаша с най-посещаваните туристически обекти за спомен.

Във втория ден се състезаваха всички мъже от по-тежките теглови категории. На финала имаше награждаване за Абсолютен шампион ( най-добър състезател от всички). Първото и второто мястокакто при мъже, така и при жени бяха за Юнак-Кърджали.

При жените купата за абсолютен шампион взе Радостина Лулова, втора стана Маргарита Кирилова, а трета Валентина Василева от гр.Перник.

При мъжете първи е Здравко Петров, втори Йордан Иванов , а трети Марио Райчев от гр.Пловдив. Общо над 20 медала и купи спечелиха домакините от гр.Кърджали.

 

Снимки: Фотоклуб към СУ „П.Р.Славейков” - Кърджали

Още снимки
 Прочитания: 868 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign