Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от детските градини украсиха пространството пред общината с големи великденски яйца

 13 Април 2023

На велики четвъртък - първия ден, когато по традиция се боядисват яйцата за Великден, деца от 10 детски градини в община Кърджали заедно с техните учители, поставиха днес пред надписа „Кърджали” в пространството пред сградата на общинската администрация 10 яйца, високи 70 сантиметра, украсени от самите тях. Събитието уважи кметът д-р инж. Хасан Азис, който активно се включи в монтирането и яйцата.

От дясната страна на алеята, която води към централния вход на общината, бе украсен и празничния кът по повод празниците Великден и Рамазан Байрям, които през тази година съвпадат като време. Наред с декоративния щъркел и цветя, в две големи кошници бяха поставени големи великденски яйца и бонбони като символи на двата празника.

„През тази година Великден и Рамазан Байрям са по едно и също време и това е уникално като съвпадение. Затова аранжирахме на едно и също място от празничната ни украса символи от двата празника – кошницата с яйцата и кошницата с бонбоните. Освен това 10 от нашите детски градини се отзоваха на поканата ни и те по собствено виждане за Великден са изрисували едни големи яйца, които ще красят пространството около надписа „Кърджали”, разказа пред журналисти кметът д-р инж. Хасан Азис.

Той поздрави християни и мюсюлмани по повод Великден и Рамазан Байрям, като им пожела здраве и берекет. В същото време кметът се обърна към всички жители на общината и гостите на града да опазват празничния кът, свързан с двата празника. „нека да напрами така, че тези празници да не ги свързваме с вандалщина. Нека кажем „Не!” на вандализма, защото това е нашия дом!”   

Още снимки
 Прочитания: 331 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign