Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали инициира среща за безопасността на кръстовището до с.Глухар

 03 Май 2023

Кметът на община Кърджали д.р инж.Хасан Азис покани министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков да посети Кърджали за провеждане на работна среща  във връзка с безопасността на пътно кръстовище на път I-5 „Русе-В. Търново-Габрово-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа” при км. 348+252  /на кръстовището при спирка  Глухар/.

Решаването на въпроса с проблемния участък на пътя Кърджали-Момчилград ще се обсъди на среща в общината на 11 май 2023 от 11.30 ч.Очаква се да присъства министър Иван Шишков. Кметът инициира срещата след многократно поставяне на  проблема за пътното кръстовище от страна на ръководството на „Теклас-България“,  сигнали от кметове и гражданиотносно възникнали опасни ситуации  и след зачестили ПТП в района.

Покани за работната среща са изпратени до заинтересованите страни – Агенция „Пътна инфраструктура“, Областно пътно управление, Пътна полиция – КАТ, Областен управител на област Кърджали, „ВиК“ООД, „Теклас България“. Основната цел на срещата е да се вземе общо решение за посочения  участък от републиканския път I-5, като се възложи изготвянето на технически проект за осигуряване на безопасността на участниците в движението, както и неговото реализиране.


 Прочитания: 365 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign