Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С фото изложбата „Очите на Родопите” се откри 16-то издание на Инициативата „Мултикултурния град”

 10 Май 2023

С фото изложбата „Очите на Родопите”, дело на фотографите от БНР – Радио Кърджали Мехмед Реджеб и Георги Аргиров – Арго, на 9 май в Арт галерия „Кръг” бе открито 16-то издание на Инициативата „Мултикултурният град”. 

Съвместното културно събитие на БНР-Радио Кърджали и Арт движение Кръг бе посветено на 7-мия рожден ден на най-младата регионална медия в системата на БНР. То бе уважено от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, генералния директор на националното радио Милен Митев и директори на дирекции и други регионални станции от страната, верни слушатели на радиото, негови сътрудници, общественици.

Фото изложбата откри председателя на Арт движение Кръг радост Николаева, която подчера, че поводите за събитието са три – Денят на Европа, Инициативата „Мултикултурният град” и 7-годишнината на БНР – Радио Кърджали.   

Приветствие към присъстващите на културното събитие поднесе генералният директор на БНР Милен Митев. В него той подчерта, че Радио Кърджали е призвано да обслужва аудиторията в един красив, интересен и комплексен район на България. „Ако е вярно, че от първите 7 години зависят много неща в живота, то мисля, че колегите от Радио Кърджали за тези 7 години са поставили основите на един дълъг и пълноценен бъдещ живот.”, каза Милен Митев. По думите му регионалната журналистика е най-близо до живота на хората, тя показва проблемите, които вълнуват всеки един от нас. „защото това, което се случва в България, не се случва само в центъра на София, на жълтите павета, а то се случва и на много други места”, подчерта генералният директор на БНР.  

Приветствие към присъстващите, а от там и към всички кърджалийци, поднесе и кметът д-р инж. Хасан Азис, който отправи поздрав по повод 9 май – деня на победата срещу хитлерофашизма и Деня на Европа, както и към екипа на Радио Кърджали по повод 7-та им годишнина. „БНР е част от националните ни институции и със сигурност изпълнява своите обществени задължения, такива каквито се очакват от тях. Резултатите от допитванията показват, че БНР се радва на най-висока степен на обществено доверие”, каза кметът. И пожела на екипа на радио Кърджали да работи за това да отстоява това доверие и да го разширява със своята дейност.

Община Кърджали заедно с всички други представители на местната власт в областта, остават верни, постоянни партньори на Радио Кърджали, подчерта д-р инж. Хасан Азис. Той поздрави и авторите на фотоизложбата. „Благодаря ви, че представяте своя поглед към Кърджали и региона, който събира в себе си красоти, много живот и разбира се много толерантност”, каза още градоначалника.

Авторската фото изложба „Очите на Родопите“ съдържа 60 творби на Георги Аргиров-Арго и Мехмед Реджеб. И двамата са звукорежисьори в БНР-Кърджали, но са доказани професионалисти в няколко сфери едновременно. Мехмед Реджебима 23-годишен стаж като фоторепортер за в. „Нов живот“,работил е като оператор за Канал 1 и Нова телевизия, Георги Аргиров е ярка фигура в сферата нахудожествената, рекламната и дигиталната фотография, той е уеб- и графичен дизайнер, аудио- и видео рекламист, DJ, с 68 хил. последователи на уеб страницата муArgoStars.

Още снимки
 Прочитания: 352 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign