Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кампания “Керемиди за/от смет”

 10 Май 2023

На 12,13,14 май 2023г. на паркинга на бул. „България“ пред площад „Освобождение“ ще се проведе кампанията „ Керемиди за смет“.

Община Кърджали е един от основните участници в тази кампания като за целта ще предаде отпадъци, събрани от служителите на общината. Получените при предаването тротоарни плочи и керемиди ще се използват за ремонтиране на тротоар и покрив на общинска сграда. Приветстваме инициативата на фирма „Надеж“, която дава възможност на всеки, който иска да предаде отпадъци и да получи тротоарни плочи и керемиди в замяна. В кампанията могат да участват всички граждани навършили 18г., както и учебни заведения, предприятия, държавни институции, неправителствени организации, юридически и физически лица.Всеки допустим участник, желаещ да участва в КАМПАНИЯТА, следва да предаде съответното количество на един или повече от следните видове отпадъци:

1. пластмасови отпадъци

2. хартия и картон

3. стъкло

4. текстил

5. електрически уреди

6. найлон

7. метали – /без автомобилни/

8. дървесни отпадъци

НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ СЛЕДНИТЕ ОТПАДЪЦИ –  биологични, опасни, медицински, производствени и битови, гуми, отпадъци в течно състояние - бои, лакове, масла, горива, смазки.

Изключения се приемат единствено при организирано предаване с кауза „Да почистим местност“

Всеки участник със собствен транспорт предоставя отпадъка, който е събрал, до камиона на Nordex.Там служители на фирмата преглеждат дали предаденият отпадък отговаря на условията и го претеглят. В случай, че килограмите не са цяло чисто се закръгля след 5 в полза на УЧАСТНИКА.УЧАСТНИКЪТ получава плочки или керемиди (по избор) равни на теглото, което е предал като отпадък. Всеки участник може да получи неограничен брой керемиди и плочки, в зависимост от това какво количество отпадък предоставя на ОРГАНИЗАТОРА, до изчерпване на количествата предоставени за целта на КАМПАНИЯТА. Размяната на отпадък за керемида се извършва в момента на предаване на отпадъка.

 

 


 Прочитания: 517 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign