Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Арт надпис „24 май” украси подножието на Паметника на освободителите в навечерието на празника на книжовността

 22 Май 2023

Арт надпис „24 май” украси подножието на Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали по повод  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това е поредната инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни съвместно с община Кърджали, насочена срещу вандализма.

С изпълнение на гайда и кратка поетична програма, изнесена от ученици от училища в Кърджали, надписът бе открит от председателя на комисията Даниела Стефанова.

„Продължаваме традицията вече втора година да осъществяваме поредния проект да създаваме нещо красиво и ценно за нашия град, за всички нас. Нашето послание към младите хора и нашите съграждани остава същия – „Не на вандализма и агресията!”, за да пазим града ни чист и красив, заедно да градим нашето утре”, каза Даниела Стефанова.

По думите й предишните две инициативи – арт пейките с форма на книги и надписът „Кърджали”, поставен пред сградата на общината, със същото послание са достигнали до съзнанието на хората, тъй като са запазени във вида, в който са поставени. Този факт ни даде основание да продължим с подобни прояви, каза Стефанова.

Още снимки
 Прочитания: 662 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign