Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от Кърджали, водена от кмета доц. д-р Хасан Азис, посети побратимената община Сен Жос в Брюксел

 04 Юни 2023

При посещението си в белгийската столица Брюксел, където в Европейския парламент бе представен макет на Перперикон и фотоизложба на природни, археологически и архитектурни забележителности в община Кърджали, делегацията, водна от кмета доц.д-р инж. Хасан Азис, посети и побратимената община Сен-Жос-тен-Ноод в белгийската столица. На срещата с нейното ръководство бяха обсъдени възможностите за развитие на двустранните връзки между двете общини, които са побратимени през 2019 година.

На срещата присъстваха зам.-кметовете на община Сен Жос Дора Илюнга и Кадир Юзконакчъ, проф. Мария Нейкова - областен управител на Бургас, председателят на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед, зам.-кметът Тунджай Шюкри, секретарят на общината Себахтин Риза, общински съветници от Кърджали, други гости, както и представители на кърджалийските медии.

 „Когато гостувахме в Кърджали, доц. Азис ни запозна с компетенциите и правомощията на кмета на общината да се създава добър микроклимат в общината, с амбицията да се създават партньорства, и да се гради отлично сътрудничество между градовете“, каза зам.-кметът на международния отдел на община Сен Жос Дора Илюнга.

 От своя страна, кметът на Кърджали благодари на ръководството на общината Сен Жос, както и множество гости от страна на домакините, които присъстваха на изложбата за Великия скален град Перперикон и други чудеса на Източните Родопи, която бе представена в Европейския парламент.

„Ние сме и първата община в България, която със самото подписване на протокола предложи, подготви и реализира проект за предоставяне на електронни услуги на български граждани в Европа и община Кърджали, като в рамките на този проект направихме огромна иновация в административното обслужване на гражданите”, каза доц. д-р Хасан Азис. От името на община Кърджали той   предаде специален поздрав на всички българи, живеещи в Белгия. Припомни, че ПФК Арда имат свой специален фенклуб в сърцето на европейската столица.

Още снимки
 Прочитания: 615 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign