Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За втора година РК „Спорт и здраве”-Кърджали спечели купа „Проф. д-р Желязко Христов” на международния спортен фестивал край Варна

 12 Юни 2023

За втора поредна година РК „Спорт и здраве” – Кърджали печели купата „Проф. д-р Желязко Христов” на провелия се от 7 до 11 юни Международен работнически фестивал в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна. В условията на изключително силна конкуренция на 46 клуба от България и още 6 страни, 70 наши състезатели в 14 вида спорт завоюваха ценни победи, което ги нареди сред българските отбори на първо място в комплексното класиране със 104 точки, и на второ, отстъпвайки единствено на състезатлите от АЕЦ Козлудуй, които от своя страна оглавиха класирането в международната класация. 

Състезателите от РК „Спорт и здраве” завоюваха 8 първи места, 4 втори и 4 трети, като купите и съответните медали – златни, сребърни и бронзови, им бяха връчени на специална церемония в парка на хотел „Аква хаус”. Най-често споменаваното име от водещия церемонията по време на награждаването беше „Кърджали”, последвано от бурните овации на присъстващите.

„Да сме първи вече се превръща в традиция, а така ние прославяме името на Кърджали не само в България, но и по света”, каза председателят на РК „Спорт и здраве” – Кърджали Иванка Караколева. И благодари на всички наши състезатели за ентусиазма и спортния дух, които надграждат успехите на клуба с всяка изминала година.

Караколева  благодари за спонсорството и подкрепата на общините Кърджали и Кирково, и на останалите субекти, без помощта на които успехите биха били немислими.

И така, първите места в оспорваната надпревара спечелиха отборите по стрийтбол-мъже, бридж-мъже, плажен волейбол – мъже, плажния тенис при мъжете, жените и смесените двойки, тенис на маса – жени и шахмат – мъже.

За сребърните медали и купи се пребориха тимовете по плажен волейбол – жени, плуване – жени и при щафетното плуване. Галя Робова пък стана втора при индивидуалното класиране по дартс.

Трети в класирането се наредиха отборите ни по волейбол – мъже, тенис на маса – мъже и тенис – при мъжете и жените.

Още ценни точки за крайното класиране донесоха с игрите си тимовете по стрийтбол – жени, които станаха четвърти, дартс-жени, които се наредиха 7-ми от общо 14 отбора, петанк – мъже – пети и седми в смесените двойки. При плуването мъжете ни се наредиха на 5-то място, табладжиите станаха пети, а при жените – десети. При тегленето на въже женският ни отбор се нареди на четвърто място. 

Още снимки
 Прочитания: 285 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign