Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Под патронажа на кмета Лили Иванова ще гостува в Кърджали със свой концерт на 13 септември в „ Арена Спартак“!

 21 Юни 2023

Под патронажа на Община Кърджали примата на българската поп музика Лили Иванова ще гостува в Кърджали със свой концерт на 13 септември в „ Арена Спартак“. Това съобщи кметът доц. д-р Хасана Азис по време на  представянето на книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ от нейния редактор – журналистката, издател и писател Валерия Велева.  Събитието бе организирано от Община Кърджали и Сдружение „Долината на Перперек” и премина при силен интерес от страна на кърджалийските фенове на гранд дамата на българската естрада.

С това община Кърджали изпълнява едно старо искане на своите граждани – да зърнат примата на българската естрада още веднъж на концерт в града. За първи път в българската история бива издадена книга с личната история на примата на българската естрада Лили Иванова.

„Позволете ми да изразя и огромната си благодарност като кмет на Кърджали за това, че г-жа Велева прие поканата на нашата община, и гостува с първото представяне на книгата за Лили Иванова след София.

Свикнали сме да виждаме г-жа Велева като политически анализатор, в епицентъра на политическите събития у нас и по света, но тази вечер тя е в амплоа на човек, вникнал в детайли в творчеството на примата Лили Иванова. Г-жа Велева е доказала, че няма граници за търсенията й в областите на политиката, на науката, културата, естрадата”, каза по време на събитието доц. д-р Хасан Азис.

Лили наистина е магия, каза авторът на книгата за естрадната прима Валерия Велева. „Лили Иванова – Тя е Космос, тя е Вселена, тя е философия за живот!

С всеки концерт Лили влиза в душата на всеки свой слушател, затова е трудно да се опишат емоциите да бъдеш в аурата и живота на примата, и докато пишех книгата, се чувствах като Рада Госпожина в „Под игото“, каза още Велева.

„Всеки ден се потопявах в морето от ежедневно политическо говорене, и всяка вечер, когато Лили ми се обаждаше да говорим по книгата, аз усещах някакво пречистване, все едно влизам в църква, защото Лили е само любов, тя пречиства душата на всеки, който се докосне до нея. Музикантите на сцената могат да й бъдат внуци, но тя тича на сцената повече от тях, а и след всеки концерт напълно сама се качва до шестия етаж на сградата, в която живее. И всичко това на фона на нейните 84 години, допълни авторът.  „Най-лошият враг на сърцето е злобата“, е сред любимите сентенции на Лили Иванова. Можем само да се учим от мъдростта на звездата на нашата естрада на България!”, разказа Валерия Велева.

Книгата за Лили Иванова е достъпна в града ни.

Още снимки
 Прочитания: 505 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign