Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

След дарение община Кърджали става собственик на общо 36 преместваеми обекти – спирки и павилиони, предстои реновирането им

 26 Юни 2023

Община Кърджали става собственик на общо 36 преместваеми обекти, разположени в централните части на града и основните улици в кварталите. Става въпрос за 20 броя спирконавеси за градски транспорт /спирки/ и 16 броя павилиони /бивши „лавки”/. Това решиха общинските съветници на днешното заседание на Общинския съвет след постъпило предложение от страна на правоприемниците на бившите собственици да бъде направено дарение на обектите, които са на обща стойност 223 420,15 лева.

В постъпилото предложение от страна на правоприемника е декларирано, че няма претенции към наемодателя Община Кърджали за заплащане (за възстановяване) на авансово получените от общината парични средства за ползването на общинските терени за оставащия срок от действието на договора, както и за възстановяване на суми за непоставените павилиони.

„Възложил съм и вече е направен един много хубав проект за това как трябва да изглежда една спирка в община Кърджали. Предвидени са специални материали, осветление, място за реклами, място, където да бъдат поставени разписанията на автобусните линии. Има и други изненади, които ще бъдат вложени в самите спирки.”, коментира пред журналисти кметът доц. д-р Хасан Азис. Той допълни, че вече е обявена процедурата по изработката на тези спирки.

„След приключването й веднага започваме монтажа на спирките, така както е предвидено по нашия проект. Самата процедура може да приключи стане до края на юли и в рамките на август и септември трябва да имаме подменени всички спирки в Кърджали”, уточни кметът.  

Що се отнася до павилионите, т.нар. „лавки” той сподели, че идеята е да не бъдат премахвани, а да бъдат освежени, да бъдат предоставени чрез търг и да продължат да функционират по предназначението си.

Още снимки
 Прочитания: 433 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign