Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът доц. д-р Хасан Азис: Ремонтирани и въведени в експлоатация са улици и тротоари в Кърджали с обща дължина 5309 метра

 01 Август 2023

На официална церемония днес, на площад „Хаджи Димитър” /кръговото кръстовище на пазара/, бяха открити обекти по  проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Региони в растеж» 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Официални гости на церемонията бяха кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, председагелят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, секретарят на община Кърджали Себахатин Риза, общински съветници, представители на институции, неправителствени организации.

Церемонията по откриването на подобекта по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“, откри началникът на отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” Надежда Цветкова, а повече информация за свършеното по  проекта изнесе заместник-кметът инж. Катя Митовска, която е и него ръководител.

Обектите включени в проекта са Площад „Хаджи Димитър”, улиците „Иван Вазов”, „Добруджа” и „Климент Охридски” в старата градска част, където е въведено и енергоспещяващо лед осветление. Улиците, включени в проекта в централната градска част, са „Екзарх Йосиф”, „Отец Паисий”. Други подобекти по проекта са улиците „Републиканска”, „Генерал Чернозубов” и „Самуил”.  Рехабилитация на улици и тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление са направени и в кв. „Възрожденци”, по улиците „Райко Жинзифов” и „Христо Г. Данов”. Всички обекти, включени в проекта, сред които и наскоро откритият мост „Пеперудата” в парк „Арпезос Север”, са въведени в експлоатация, посочи в изказването си ръководителят на проекта инж. Катя Митовска. По думите й общата стойност на проекта е 6 280 054 лева. Той е един от трите проекта, включени в инвестиционната програма на община Кърджали за предходния програмен период на ЕС.

Кметът доц. д-р Хасан Азис благодари на всички, участвали в реализацията на инвестиционната програма на община Кърджали на стойност около 20 милиона лева. „Ние реализирахме програмата в няколко направления. На първо място това е образователната инфраструктура в общо 5 училища и една детска градина.

Второто направление в реализацията на инвестиционната програма е свързано с изграждането на социални жилища. 69 нови социални жилища вече са на разположение на община Кърджали, с които ние ще провеждаме една активна социална политика, насочена към хората, който имат най-голяма нужда от жилища.

Третото направление в инвестиционата програма е свързано с градската среда, където успяхме да ремонтираме улици и тротоари с обща дължина 5309 метра. По тези обекти е подменено и уличното осветление”, каза доц. д-р Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 744 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign