Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади таланти от Кърджали участваха в престижно спортно състезание

 21 Август 2023

Млади футболисти от Кърджали взеха участие в аматьорски благотворителен младежки футболен турнир на UEFA за младежи в неравностойно положение, който се проведе през август в унгарския град Кечкемет. В първенството взеха участие 130 млади хора от 9 отбора от цяла Европа, които отговарят на критериите да са сираци или полусираци. Престижното спортно събитие беше открито от Председателя на унгарския парламент – Ласло Кьовер.

България беше представена от млади хора от Кърджали, които са аматьори. След 4- дневно състезание нашите момчета взеха престижната награда за най-добър футболист на турнира – Атакан Синан, и се класираха отборно на 5-то място .

Младите ни футболисти се включиха в турнира по покана на посланика ни в Унгария г-н Христо Полендаков и почетния ни консул в Кечкемет д-р Йордан Бочков. Младежите от Кърджали бяха подпомогнати с екипи и придружени от треньора във футболен клуб „Арда“ г-н Цанко Бисеров, като се състезаваха под същото име. Транспортните разходи бяха осигурени със съдействието на община Кърджали.

Турнирът се проведе под егидата на кмета на град Кечкемет г-жа Клаудия Патаки.

Фондация „Здравословен начин на живот „Вяра и спорт“, която организира купата, е създадена през 2000 г. с цел предоставяне на полезни и устойчиви дейности за свободното време на децата, живеещи в домовете за сираци в страната.

Още снимки
 Прочитания: 455 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign