Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обединени в инициативата „Футболът – приятелство без граници” футболни съдии от България и Турция се срещнаха в приятелски двубой на Арена Арда

 09 Септември 2023

Обединени  в инициативата „Футболът – приятелство без граници” днес на Арена Арда в Кърджали футболни съдии от България и Турция се срещнаха в приятелски двубой. Точно в 17.00 часа кметът на Кърджалии доц.д-р Хасан Азис даде старт на срещата.

В състава на турския тим на терена излязоха Баръш Бозкурт, Ерай Гьоргюн, Бахадър Ети, Хасан Юсеин, Ьозгюр Севинч, Оузкан Карагьоз, Мехмед Талха Гювен, Семих Гючлю, Анъл Кючюккараджа, Ернур Ьонбей, Хамди Гьоркем Пехливанлъ.

Срещу тях на терена излязоха Димитър Русев, Петър Кузев, Траян Енчев, Венцислав Митрев, Иво Андреев, Георги Стоянов, Светослав Енчев, Георги Тодоров /К/, Калоян Кирилов, Мартин Марков, Димо Димов, Любомир Вушовски, Ивайло Ненков, Мустафа Шефкед, Геро Писков, Иво Колев.

Съдийския състав бе изцяло дамски - Валерия Петрова, Преслава Василева – най-добрите български международни футболни жени съдии, и Селви Гюлер.

За селекцията на българския тим отговаря проф. Йордан Иванов /Йоцо/, който състави отбор от 18 рефери от професионалния футбол. Всички футболни клубове от Кърджали също участват в този спортен празник.

Сред оспорвани минути на терена срещата завърши с резултат 7:2 в полза на българския тим. Това е четвърта победа от четвърта изиграна приятелска среща от инициативата „Футболът – приятелство без граници“.

„Инициативата „Футболът – приятелство без граници“ е с 15-годишна традиция и се провежда от Асоциацията на съдиите по футбол в България, дружество „Картал“ и Асоциацията на съдиите в съседна Турция”, обясни Антон Генов от Асоциацията на съдиите по футбол в България.

„С футболните срещи и съпътстващите дейности показваме, че футболът е приятелство без граници. Показваме, че футболът може да обединява, че футболът може да създава мостове, а не да създава пропасти. Радваме се, че след COVID-19 инициативата се възобнови отново“, каза още Генов. В аванс той сподели, че следващата приятелска среща ще се играе в Турция.

Освен Асоциацията на съдиите по футбол в България, Балканското дружеството за сътрудничество „Балканлълар”, Картал, Истанбул и Асоциацията на съдиите в съседна Турция, като домакин се включи община Кърджали. Сред организаторите е и Българо-турският дамски бизнес клуб. Негови представители, заедно с футболните съдии, посетиха социални домове и детски турнири, като зарадваха децата с много подаръци.

 

Още снимки
 Прочитания: 518 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign