Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискусия за бъдещото функциониране на Бизнес инкубатор – Кърджали

 08 Август 2007

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в инициираната от областния управител Ангел Коджаманов дискусия за бъдещото функциониране на Бизнес инкубатор – Кърджали. Срещата се проведе вчера в залата на Общинска администрация. В нея участваха още директорът на дирекция „Изпълнителна агенция - програма ФАР” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Стефан Герасимов и представители на работодателски организации в региона.
Срещата бе открита от областния управител Ангел Коджаманов, който подчерта, че е необходимо да се гарантира устойчиво развитие на Бизнес инкубатора и колкото е възможно, повече фирми в региона да получат полза от него.
Кметът Хасан Азис направи кратко представяне на работата на инкубатори в Перник и Габрово. В тази връзка Стефан Герасимов заяви, че всеки един бизнес инкубатор има свой начин на работа, който зависи от конкретната нужда на района, в който е изграден.
Участниците в срещата-дискусия се обединиха около идеята, че работодателските организации трябва да бъдат членове на УС на сдружение „Бизнесинкубатор-2003”, тъй като те представляват именно малките и средните предприятия в региона.


 Прочитания: 2821 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign