Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младежи поеха управлението на общината

 13 Август 2007

По повод 12 август – Международен ден на младежта, днес, 13.08.2007 год., представители на различни младежки организации от гр. Кърджали, поеха управлението на Община Кърджали за един ден. След като си разпределиха постовете чрез жребий, на кметския стол седна Октай Шабан от „Партньори Кърджали”, главен секретар бе Деян Павлов от Детски младежки парламент към ОДК, зам.-кмет по образование, здравеопазване, култура, спорт, проекти и евроинтеграция, младежки дейности бе Ирина Фучиджиева от Детски младежки парламент, зам.-кмет по строителство бе Константина Милкова от Център за работа с доброволци, а зам.-кмет по общинска собственост бе Овсана Черкишян от „Родопея - Балканика”.
Идеята на проявата е да се даде възможност на младите хора да се запознаят със структурата и управлението на администрацията. По този начин се насърчава участието на младите хора в живота на общините и регионите, спомага се за развитието на чувството им на отговорност и поемане на ангажименти към общността, в която живеят.
„Бъди чут, бъди видян: участие на младежта в развитие на обществото” е мотото през 2007 година. 12 август бе обявен за Международен ден на младежта на 17 декември 1999 год. с резолюция 54/120 на Общото събрание на ООН. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден като начин да се предизвика по-голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта.
Международния ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младежта, да отбележи постиженията им и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

Още снимки
 Прочитания: 2643 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign