Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Новият кмет Ерол Мюмюн, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва, за председател на Общинския съвет бе избран Мухарем Мухарем

 08 Ноември 2023

На първото тържествено заседание на Общинския съвет за мандат 2023-2027 година, което се проведе в Дома на културата, новоизбраният кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн, новите 41 общински съветници и 96 кметове на населени места положиха клетва в името на Република България  да спазват конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Кърджали и да работят за тяхното благоденствие.

Заседанието бе ръководено от най-възрастния общински съветник Сейдали Сейдали от ДПС. По време на тържествената сесия чрез  таен вот с бюлетини, с 27 гласа „за” общинските съветници избраха за председател на разпоредителния орган Мухарем Мухарем. Резултатите обяви председателят на сформираната комисия по вота, с представители на всички политически сили представени в местния парламент, д-р Сезгин Бекир.

Първото за мандата заседание бе свикано от областния управител Никола Чанев, който откри форума. Прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз. След клетвата старият кмет доц. д-р Хасан Азис връчи кметската огърлица и символичния ключ на община Кърджали на кмета Ерол Мюмюн.

Преди това доц. Д-р Хасан Азис подчерта в приветствието си, че да си кмет на Кърджали е едно голямо предизвикателство. „Да бъдеш кмет на всички кърджалийци е повече от това да бъдеш кмет само на една община. Кметът на Кърджали отдавна е прекрачил географските граници на нашата родина със своето послание – за толерантност и заедност“, каза доц. д-р Хасан Азис.

От своя страна, след като подписа клетвения лист, кметът Ерол Мюмюн каза пред присъстващите, че още от утре предстои много сериозна работа, с която той и екипът му ще се заемат много отговорно и с пълна сила. „Пред нас стоят редица задачи – да направим обстоен анализ на политиките на община Кърджали във всяка една сфера. Наред с това ще начертаем и плановете за развитие на общината в краткосрочен и дългосрочен план. Това са предизвикателства, с които ние заедно можем и ще се справим в името на развитието и успеха на община Кърджали“, каза Ерол Мюмюн.

Последваха приветствия от името на групите съветници в Общинския съвет. Отправиха ги д-р Сезгин Бекир от ДПС, Гроздан Колев от ГЕРБ, Дениела Петрова от „Възраждане”, Константина Карабоюкова от БСП за България и Радослав Милев от ПП-ДБ. Прозвучаха призиви за загърбване на политическото противопоставяне и конструктивен подход в работата на Общинския съвет в името на гражданите на Кърджали и тяхното благо.

Още снимки
 Прочитания: 709 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign