Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и техните семейства, отваря врати в Кърджали

 27 Ноември 2023

В община Кърджали е създаден Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и техните семейства. Това е поредната социална услуга, която реализира община Кърджали. Проектът се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

На заключителната пресконференция по проекта,  чиято обща стойност е 1 198 777 лева, ръководителят му Ширин Сюлейман  формулира общата и специфичните цели. Общата цел е да бъде осигурена качествена грижа за лица с тежки увреждания, чрез създаване на Центъра. Крайният срок за реализацията на дейностите по проекта е 30 ноември 2023 година.

Стана ясно, че от 1 декември Центърът продължава да функционира като делигирана от държавата дейност в рамките на Картата на социалните услуги в Република България, каза Ширин Сюлейман.

Центърът е с капацитет 30 места. Екипът му се състои от 19 души – директор, социални работници, медицински специалисти, рехабилитатор, психолог, логопед,  трудотерапевт, хигиенист, лични асистенти, шофьор, домакин-касиер. Осигурено е и транспортно средство за нуждите на Центъра.

Досега 38 потребители са се възползвали от предоставяните от Центъра  услугите, а те са свързани със здравно-психологически рехабилитации,   индивидуали посещения по домовете и др.

Самият персонал е преминал през няколко обучения. Разработени са и вътрешни правила и програми за работата на Центъра.   

 

Още снимки
 Прочитания: 484 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign